Transport

bus ved ørstedskolen_2.jpg

Busstoppested ved Ørstedskolen i Rudkøbing.

VISION: Bæredygtig og gratis kollektiv transport

Vi vil skabe et aktivt og bæredygtigt samfund, hvor man kan bo og komme rundt på hele øen.  Vi vil udvikle økonomisk bæredygtige løsninger, hvor vi udnytter vores ressourcer bedst muligt ved at bruge nye teknologiske løsninger og ved tænke nyt og fleksibelt.


MÆRKESAGER
Vi vil udvikle en mere fleksibel og individuelt tilpasset offentlig trafik, der giver mulighed for flere afgange og ruter. Vi vil undersøge de økonomiske muligheder for at få gratis offentlig trafik i langeland Kommune, som Langeland selv står for driften af - ligesom på Ærø.

Friskoler og folkeskoler skal ligestilles med hensyn til skolebuskørsel.

Vi vil se på muligheder for bedre (og billigere) forbindelser med bus til Svendborg og Odense, så unge kan nå frem til uddannelsessted eller arbejdsplads til tiden. Natbus genindføres fredag og lørdag!

Vi vil tage den nyeste teknologi i anvendelse og indføre (forsøg med) selvkørende busser og biler og dele-elbiler og elfærger, når det bliver muligt. 

Vi vil anvende de midler, som allerede bruges på offentlig transport, på nye måder. Vi vil opfordre Langelands Elforsyning til at finansiere opstarten af dele-elbiler (som med tiden skal være selvfinansierende).

LÆS HELE VORES LOKALPOLITISKE PROGRAM TIL KV 17