UFFE BESØGTE GRØN EFTERSKOLE
For Alternativet Langeland er grøn og bæredygtig mad en hjertesag, så det var helt oplagt at invitere partileder Uffe Elbæk ind i det sunde køkken på Langelands Efterskole i Rudkøbing, da han besøgte øen tirsdag 8. november.
Skolens køkkenleder Jakob Figen Kromann og hans medarbejdere tilbereder hver dag mad til både veganere (dem, der ikke spiser noget fra dyr), vegetarer (dem, der ikke spiser kød) og kødspisere. Vegansk mad er noget dyrere at lave, men efterskolens køkken har formået at holde budgettet på samme niveau som før de indførte den veganske valgmulighed. Det har de ved at holde et skarpt fokus på at undgå madspild og skære ned på kødforbruget. Fx kan Jakob få 3-4 kg kød til at række til kødsovs til 50 mennesker ved at spæde op med revne gulerødder og andre grøntsager.
- Det var meget inspirerende at høre, hvordan det kan lade sig gøre at tilbyde både vegansk, vegetarisk og mad med kød uden at sprænge budgettet. Det er netop initiativer som disse Alternativet Langeland ønsker at udfolde i de kommunale institutioner, fortæller Uffe Elbæk og Ida Friis, Alternativet Langelands spidskandidat..
Jakob, Uffe og Ida var enige om, at det sagtens kan lade sig gøre at indføre en ugentlig kødfri dag i kommunens institutioner, som Alternativet Langeland foreslår. Det har de på efterskolen, og det kan lade sig gøre overalt - også på plejehjem.
På billedet: Her er falafler til veganere og vegetarer, og her er kødboller til kødspiserne, forklarede køkkenleder Jakob Figen Kromann (th) Alternativets partileder Uffe Elbæk og spidskandidat på Langeland, Ida Friis, da de besøgte Langelands Efterskole den 8. november.
Læs mere om Uffe Elbæks besøg: https://alternativet.dk/aktuelt/tourdehaab